T.C. Niaşantaşı Üniversitesi- Academia Öğrenci Yurduna en yakın Üniversitelerden biridir.
Nişantaşı Üniversitesi
Nişantaşı Üniversitesi 2009 yılında "Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu" olarak hizmete başlamış ve sürekli kendini yenileyerek büyümeye devam etmiştir. Üniversitenin Tarihi ve günden güne gelişimi ile ilgili detaylar sayfasında şöyle açıklanmıştır..
Niaşantaşı Üniversitesi tarihi ve hizmet verdiği alanlara Ve Kapmpüs bilgilerine aşağıdaki yazısından ulaşabilirsiniz.
-
Nişantaşı Üniversitesi Yerleşkeleri
- SADABAD KAMPÜSÜ
- OSMANBEY KAMPÜSÜ
- BAYRAMPAŞA KAMPÜSÜ
Üniversite Kuruluş ve Geçmişi
Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Nişantaşı Meslek Yüksekokulu” olarak temelleri atılmış olup, 09.09.2009 tarih ve 24480 sayılı kuruluş kararının 17.09.2009 tarih ve 27352 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla meslek yüksekokul olarak yükseköğretim sistemine katılmış, 10.10.2010 tarihinde de ön lisans eğitim-öğretimine başlamış bir vakıf yükseköğretim kurumudur.
Nişantaşı Üniversitesi 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ek Madde 146’daki Kuruluş Kanunu ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü üzerinden kamu tüzel kişiliğini kazanmış, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu da Nişantaşı Üniversitesi’ne devrolmuştur.
Üniversitemiz, 2013-2014 akademik yılında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 13, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5 ve Sanat-Tasarım Fakültesinde 5 olmak üzere toplam 23 bölüm ile eğitim hizmet vermiştir. Bu bölümlerde ikinci öğretim bulunmamaktadır. 2013-2014 akademik yılında, sadece Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji (Türkçe) ve Psikoloji (İngilizce) lisans programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı bulunmuştur. Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda 2013-2014 akademik yılında 30’u ikinci öğretim olmak üzere toplam 66 programda eğitim verilmiştir. Ayrıca Dış Ticaret, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Lojistik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Uçak Teknolojisi programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır. Programlarda eğitim dili genel olarak Türkçedir.
2014-2015 akademik yılında, bölüm sayısı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 19, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5, Sanat-Tasarım Fakültesinde 6, Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda ise program sayısı 78 olmuştur. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsünde Psikoloji (Tezli), Tekstil ve Moda Tasarımı (Tezsiz), İşletme Yönetimi (Tezli/Tezsiz) ve Uluslararasi Finansal Raporlama ve Denetim (Tezsiz) Anabilim Dallarında Yüksek Lisans programları açılmıştır.
Bir kent üniversitesi olarak planlanan Üniversitemizin; OSMANBEY ve BAYRAMPAŞA Yerleşkelerine ilave olarak Eylül 2014 itibariyle SADABAT Yerleşkesi (Kağıthane) de açılmıştır. Rektörlük, Fakülteler, MYO sağlık dışı programları ve Hazırlık Sınıfları SADABAT Yerleşkesinde, MYO sağlık programları BAYRAMPAŞA Yerleşkesinde, Sürekli Eğitim Merkezi ile Enstitüler ise OSMANBEY Yerleşkesinde yer almaktadır.
Genç Üniversitemiz, modern, son teknoloji donanımlı altyapı ve dinamik, alanında deneyimli eğitim kadrosu ile gençliğe ve Türk Yükseköğretimine hizmet vermektedir.